Wi-Sense logo
 

Sensoren

Signaalversterker/relay

Web Transceiver

Centrale webserver

Mystore

Website in de hand

    Componenten :: Microzender

De kern van de Wi-Sense systeem is de web

De web transceiver is een kleine (11x11x3cm) computer met een extreem laag energieverbruik. De transceiver verzamelt alle data van de sensoren die zich op die lokatie bevinden middels radio frequenties. Deze data wordt dan doorgestuurd naar de centrale Wi-Sense applicatie server waardoor elke transceiver zijn eigen unieke webpagina heeft.

De web transceiver is vantevoren geconfigureerd en werkt "out of the box"; er is geen software of drivers die geïnstalleerd of geupdate moet worden, het enige wat moet gebeuren is zorgen dat het apparaat stroom heeft en het functioneerd. De transceiver zal automatisch alle sensoren in diens bereik vinden en installeren. Te transceiver en diens sensoren zullen een unieke log-in krijgen op de applicatie server. Dankzij de Wi-Sense software configuratie is er geen afhankelijkheid of behoefte voor een lokale computer om het systeem functionerend te houden, de ingebouwde systeem architectuur zorgt ervoor dat het niet crasht.

Om te garanderen dat de transceiver een maximale betrouwbaarheid heeft, zijn er geen bewegende onderdelen ingebouwd, zoals harde schijven en ventilatoren die stuk kunnen gaan. De MTBF (gemiddelde tijd tussen falen) van boven 100.00 uren (meer dan 10 jaar) geldt voor alle onderdelen behalve de batterijen en zorgt er dus voor dat een lange levensduur gegarendeerd is.

De transceiver maakt gebruik van een hoge prestatie en laag energieverbruik processor van het duaal RISC type. Deze technologie maakt gebruik van een methode die ervoor zorgt dat de processor zichzelf in de gaten houdt, dit zorgt voor een optimale betrouwbaarheid.

De eenheid communiceert met de lokale sensoren via het Wi-Sense netwerk dat gebruik maakt van een lage frequentie waardoor het een laag energieverbruik heeft aan de ene kant terwijl het aan de andere kant met de centrale applicatie server communiceert. Hierdoor kunnen transceivers overal geplaatst worden zelfs op de meest afgelegen plekken dankzij het gebruik van GPRS en zonnepanelen, waardoor het systeem niet alleen draadloos werkt maar ook snoerloos.

Er zijn een aantal varianten van de web transceiver die aan de hand van de eisen van de klant zijn samengesteld maar met een dezelfde kern eigenschappen zoals software en betrouwbaarheid.

1.   De ethernet web transceiver, voor vaste lokaties met toegang tot het internet via een DHCP server.

2.   De GPRS web transceiver, voor vaste lokaties waar geen toegang is tot het internet. Deze variant heeft geen afhankelijkheid naar een bestaand netwerk, waardoor het niet nodig is om speciaal kabels te trekken of om een netwerk aan te leggen en waardoor het 100% betrouwbaar is. 

3.    De GPRS web transceiver met batterij, voor mobiel gebruik zoals bijvoorbeeld voedsel transport of om te gebruiken in het geval van stroomuitval waardoor deze 100% betrouwbaar is en te gebruiken op plekken waar geen continue stroomtoevoer is, zoals zonnecellen.

4.   De GPRS web transceiver met GPS en batterij, voor mobiel gebruik waarbij het tracken van product belangrijk is.

Dankzij het lage stroomverbruik van de webtransceiver is het mogelijk om energie te besparen in vergelijking met PC gebaseerde systemen en is het zo dat er een hogere levensverwachting per eenheid is waardoor deze uiteindelijk zichzelf terug betalen.