Wi-Sense logo
 

    Technologie

De gekozen technische oplossingen zijn het gevolg van de systeem doeleinden.

De Sensoren zijn ontworpen te functioneren zonder aansluit snoeren en zonder onderhoud gedurend hun leven. Dit vereist zeer laag stroom gebruik voor zowel het waarnemen als het doorsturen van de gegevens. De sensoren zijn per sé digital van aard.

De sensoren hebben twee verschillende manieren van functioneren; timed scanning (1) waarbij de sensor over een tijdsinterval benadert wordt en diens waarde afgelezen wordt, zoals het geval is bij temperatuurs en luchtvochtigheids metingen. Of (2) waarbij de sensor direct gegevens verzendt zodra er een gebeurtenis is, zoals bij bijvoorbeeld een bewegings sensor. Dit gebeurt terwijl de sensor een hartslag onderhoudt met de web transceiver.

Het Wi-Sense RF protocol is een belangrijk onderdeel in het accuraat ontvangen van berichten. De sensoren moeten in het bezit zijn van een techniek die hun in staat stelt over grote afstanden te communiceren zeker wanneer deze geplaatst worden in bijvoorbeeld koelcellen. Breedband technologiën zoals Wi-Fi en bluetooth zijn niet in staat over lange afstanden de functioneren zeker in gebouwen waar water en metale objecten aanwezig zijn. Deze breedband technologiën zijn niet in staat langer dan twee dagen de functioneren op vaste batterij als stroombron. Wi-Sense maakt gebruik van een ultra lage bands technologie waardoor er een optimaal groot bereik kan worden gecreërd hand in hand met een extreem laag energieverbuik. Wi-Sense netwerk producten kunnen dus ondanks obstakels een gigantische grootte hebben, tot wel verschillende kilometers, en zijn dus extreem effectief in gebouwen. Dit netwerk is in staat op verschillende kanalen te werken waardoor het mogelijk is om het netwerk te partitioneren.

De Wi-Sense dubbele draadloze web transceiver is ontworpen voor ultieme betrouwbaarheid waardoor het dus geen bewegende onderdelen zoals een hardeschijf of ventilatoren heeft die de levensduur ernstig verkorten. De transceiver maakt gebruik van een dual RISC processor die over zelfdiagnose en zelfcorrectie beschikt om het geheel nog betrouwbaarder te maken. De eenheid is onafhankelijk van lokale bronnen zoals een netstroom waardoor ze uitermate geschikt kunnen zijn als mobiele eenheden. Een de ene kant gebruikt de transceiver het Wi-Sense RF protocol om te communiceren met diens sensoren. Deze gegevens worden in pakketjes via het mobiele data netwerk (UMTS of GPRS) naar de Wi-Sense applicatie server gestuurd. Door gebruik te maken van het mobiele data netwerk is het geheel zeer betrouwbaar omdat dit netwerk onafhankelijk is van stroombronnen of computernetwerken die niet correct functioneren, alsmede (A)DSL verbindingen die niet goed tot stand komen. Verder zorgt het gebruik van het mobiele netwerk er dus voor dat het geheel extreem mobiel is. Om de betrouwbaarheid nog verder te verhogen draait de Wi-Sense kern applicatie op een centrale server waardoor het niet nodig is om lokale PC's (en diens eventuele problemen) te betrekken in het geheel.

De Wi-Sense applicatie server draait alle Wi-Sense software voor alle aangesloten klanten. Dit zorgt ervoor dat alle klant systemen werken en op tijd rapporteren. Deze server is een beveiligd systeem met meerdere processoren en data backups. Doordat alle software centraal draait is het voor de klant ook nooit nodig om updates te implementeren, dit gebeurt allemaal centraal.

Het My-Store concept dat alle gepersonaliseerde sites van elke aparte klant onderhoudt is gelokaliseerd op de Wi-Sense centrale webserver. Hier kunnen klanten al hun voorkeuren per sensor, zoals alarmen en wie deze alarmen afhandelt, instellen. Deze waarden worden lokaal opgeslagen om ze zo onafhankelijk te maken van lokale problemen. Het My-Store concept laat lokale en bedrijfskundige rechten toe.

De Wi-Sense handheld website maakt het mogelijk alle informatie te benaderen vanuit uw hand.