Wi-Sense logo
 

    Wi-Sense concept

Het Wi-Sense concept is gebaseerd op de noodzaak om geïnformeerd te worden. Informatie is iets wat men wil onvangen wanneer dat relevant is, als er om gevraagd wordt of als er problemen zijn. Geen nieuws is goed nieuws.

Verder zoeken we naar gemoedsrust wetende dat systemen correct functioneren en naar behoren in de gaten gehouden worden.

De behoefte

De behoefte is er om de zekerheid te hebben dat het controle systeem naar behoren functioneert en betrouwbaar is terwijl het tegelijk de dagelijke routine niet in de war stuurt. Een systeem dat kinderlijk eenvoudig is om te installeren en tegelijk flexibel genoeg is om aan de eisen van iedereen te voldoen. Het systeem moet op een vaste locatie alsmede mobiel kunnen worden geïnstalleerd. Metingen moeten praktisch zijn vanuit elke locatie. Resultaten moeten direct beschikbaar zijn in een praktisch formaat vanuit elke willekeurige (of meerdere) locatie(s) onafhankelijk van de positionering van de sensoren zonder het gebruik van speciale hulpmiddelen. Rapportering moet direct toegankelijk zijn om zo te voldoen aan de legale industriële eisen. Ook moet het systeem de gebruiker kunnen waarschuwen bij elk teken van problemen dat zich voordoet zodat dit zo snel mogelijk opgelost kan worden.

De oplossing

Wi-Sense heeft gekozen voor een draadloos sensor systeem dat gebaseerd is op diens duaal draadloze transceiver techniek. Voor maximale betrouwbaarheid en flexibiliteit is het hele systeem in staat om draadloos en snoerloos te functioneren. Van de sensor tot aan de rapporten is geen enkele bekabeling of energiebron nodig, het is een bijkomende optie.

Wi-Sense heeft een reeks aan batterij aangedreven solide staat sensoren ontwikkeld en blijft deze ontwikkelen, die kunnen communiceren over een lage frequentie om zo een gecombineerd groot bereik en een ultra laag energiegebruik te realiseren. Zo kan het netwerk van ontvangers tot over een afstand van meerdere kilometers functioneren. In combinatie met een erg robuust protocol werken deze sensoren over het Wi-Sense lokale netwerk samen met de web transceiver. Deze transceiver zendt met regelmatige intervallen sensorgegevens om zo een maximale robuustheid te bewerkstelligen. Verder blijft deze tranceiver die data verzamelen en opnemen. De web transceiver, een heel laag energieverbruikende eenheid zonder bewegende delen met een herlaadbare batterij om mobiel en onafhankelijk van netstroom te kunnen functioneren, werkt over een lokaal Wi-Sense netwerk om data te verzamelen. Deze data wordt daarna verzameld en verzonden via het mobiele netwerk. Met het back-up systeem van de web transceiver wordt de gebruiker in het geval dat de lokale energiebron uitvalt geïnformeerd, omdat in tegenstelling tot PC-LAN en DSL verbindingen de mobiele verbinding niet afhankelijk is van een lokale stroombron.

De verzonden data wordt verzameld op de centrale Wi-Sense web server waar deze veilig opgeslagen en geback-upped wordt. De opgeslagen data wordt dan gepresenteerd op de website van de klant, gepersonaliseerd naar diens eigen zakelijke identiteit met het My-Store concept. Deze site is beschikbaar voor PC's (Windows, Linux, Mac) en voor de nieuwste smart-phones en PDA's. De informatie is zo geformateerd dat men de belangrijkste informatie kan benaderen vanaf elke locatie op elk tijdstip, draadloos van begin tot einde.

Het systeem laat toe dat de klant zelf kan instellen dat er een duidelijk alarm of waarschuwing wordt afgegeven door het systeem. Dit is mogelijk via SMS of via e-mail naar gelang voor ultieme gemoedsrust.

Het antwoord is in uw handen.