Wi-Sense logo
 

Sensoren

Signaalversterker/relay

Web Transceiver

Centrale webserver

Mystore

Website in de hand

Componenten :: Signaalversterkers en relay units


Met de signaalversterkers en relais van Wi-Sense is het mogelijk het netwerk in alle richtingen uit te breiden, en wordt ook het gebruik van andere netwerkvormen mogelijk. In de buitenlucht heeft het Wi-Sense netwerk een bereik van ongeveer 1km; binnenkamers vermindert dit bereik vanwege muren en andere constructies. Door de sensoren in bijvoorbeeld een koelcel te plaatsen, neemt het bereik nog verder af.

In grootschalige toepassingen, zoals bijvoorbeeld op een boerderij, dient het bereik van het netwerk vergroot te worden. Hiervoor heeft Wi-Sense signaalversterkers ontwikkeld waarmee het bereik van het lokale netwerk is op te schalen.

In een standaard situatie zijn er in gebouwen altijd factoren die het bereik en betrouwbaarheid van een dataoverdracht kunnen beïnvloeden zoals muren en vloeren met een metale versterking, luchtvochtigheid, grote metale objecten en zelfs mensen. De sensoren kunnen geplaatst worden in grote gesloten containers zoals koelcellen en dat kan een reducerend effect hebben op de kracht van het signaal. Een effect van een gereduceerd signaal is dat er een verlies van draagkracht (bereik) en verlies van data pakketen. Het Wi-Sense systeem maakt gebruikt van interpolatie technieken waardoor het zeer tolerant is ten opzichte van pakketverlies, maar er is een grens. Het systeem houdt continu bij wat de signaalsterkte is van diens sensoren en daardoor worden sensoren die een probleem veroorzaken snel geïdentificeerd. Bij het installeren van het systeem kan er meteen gezien worden of bepaalde plekken in een gebouw een probleem kunnen opleveren.

Door een signaalversterker te plaatsen in de buurt van deze moeilijk bereikbare sensoren wordt het signaal drastisch versterkt, een signaalversterker kan een signaal tot wel 100x versterken waardoor alle signaalproblemen verholpen worden. Het Wi-Sense protocol zorgt ervoor dat er geen problemen kunnen ontstaan met dubbele data waarden en heeft meerdere maatregelen om het voorkomen van collisions te voorkomen, hierdoor wordt het toevoegen van signaalversterkers nooit een probleem voor het bestaande netwerk.