Wi-Sense logo
 

Voedingsindustrie

    Voedingsindustrie


Overal waar u levensmiddelen bewerkt, bewaart en vervoert zoals in supermarkten, restaurants en catering gelden er internationale normen voor hygiëne. Volgens deze normen dient u alle levensmiddelen onder gecontroleerde omstandigheden te vervoeren en te bewaren. Elk product heeft zijn eigen optimale temperatuur, en het is de kunst deze optimale temperatuur constant te handhaven, en eventuele onder- of bovengrenzen niet te overschrijden.

Officiële normen, zoals FDA en HACCP, schrijven voor dat u de temperatuur van levensmiddelen regelmatig meet en daarvan een logboek bijhoudt. Door volgens deze richtlijnen te werken, kunt u er zeker van zijn dat grote hoeveelheden levensmiddelen hun versheid, kwaliteit en waarde behouden.

Statistieken tonen aan dat tot aan 40% van vers fruit en groenten verloren gaat voor het zelfs maar in de handel ligt dankzij incorrecte temperatuur en luchtvochtigheids instellingen tijdens het vervoer en opslag. Zodra het in de winkel ligt worden de levensduur van dergelijke producten verbeterd door het onder perfect condities te bewaren.

Wi-Sense levert een complete service voor de hele bedrijfstak.

Het Wi-Sense systeem voor vaste locaties bestaat uit de Wi-Sense website, het draadloze Wi-Sense micro netwerk en de draadloze Wi-Sense omgevingstemperatuur sensoren. De sensoren registreren dag en nacht elke 5 minuten het temperatuurverloop in uw koelruimte, vrieskamer, koelkast, opslagruimte en diepvriezer. Het Wi-Sense systeem registreert volautomatisch al deze metingen, met hun tijdstip en locatie. Deze gegevens worden veilig opgeslagen op de beveiligde Wi-Sense website, zodat u op elk gewenst moment officiële rapportages kunt printen voor toezichthoudende instanties.

Het Wi-Sense systeem bevat ook een alarmmelder. Zodra de temperatuur te hoog of te laag wordt, gaat er automatisch een waarschuwing uit naar het verantwoordelijke personeel of naar een externe meldkamer. Zo bent u er dag en nacht van verzekerd dat uw waardevolle voorraden niet verloren gaan. Op het scherm van uw smartphone of PDA heeft u de essentiële gegevens altijd binnen handbereik.

Gewone koelkastthermometers meten wel de algemene temperatuur, maar zij meten niet precies op de plek waar de levensmiddelen liggen opgeslagen. Bovendien voldoen zij meestal niet aan de officiële normen. De Wi-Sense sensoren kunt u midden tussen de levensmiddelen plaatsen en de sensoren zijn tot een halve graad nauwkeurig. Dankzij de nauwkeurige gegevens van Wi-Sense kunt u de koeling optimaal afstellen en daarmee energie besparen.

Het Wi-Sense systeem werkt op batterijen en heeft geen last van stroomuitval. Ook werkt het draadloze netwerk met eigen signalen en is er geen Wi-Fi of ADSL voor nodig.

Mobiele toepassing voor transport en logistiek.

Voor mobiele toepassingen is het Wi-Sense systeem aangevuld met een GPS volgsysteem. Dit systeem registreert de hele reis van uw gekoelde vrachtwagens of containers, vanaf het inladen tot de levering. Het transportbedrijf ontvangt automatisch voor elk voertuig een signaal zodra de temperatuur te veel gaat afwijken. In combinatie met de kennis over de locatie van het voertuig geeft dat de vervoerder de gelegenheid op tijd in te grijpen.

Gedurende de hele reis is het temperatuurverloop controleerbaar en bij aankomst beschikt u over een logboek dat voldoet aan de officiële normen. Zelfs vóórdat u de vrachtauto of container opent, kunt u draadloos de gegevens van de sensoren uitlezen.

Wi-Sense levert ook luchtvochtigheid sensoren. De combinatie van sensoren voor temperatuur met sensoren voor luchtvochtigheid maakt een nog meer volledige controle van omgevingscondities mogelijk. Hiermee kunt u verse producten zoals bloemen, fruit en groenten langer goed houden, zowel in de opslag als tijdens vervoer.